top of page

ma 03 apr

|

Gent

Lezing : Kijken naar, en bespreken van foto's - Robert Biesmans

Deze lezing stellen wij ook open voor niet-leden van onze vereniging. Als deelname in de kosten vragen wij 5 euro aan de deelnemers die geen lid zijn van (f)ART (te betalen op lezing) Wens je aanwezig te zijn, gelieve je te registreren tegen uiterlijk 31 maart.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Lezing : Kijken naar, en bespreken van foto's - Robert Biesmans
Lezing : Kijken naar, en bespreken van foto's - Robert Biesmans

Tijd en locatie

03 apr 2023, 19:00 – 22:00

Gent, Botestraat 98, 9032 Gent, België

Gasten

Over het evenement

Opgelet : startuur is om 19.00 uur (niet om 19.30 uur zoals gewoonlijk)  - Lezing duurt een 3-tal uur.

Deze lezing stellen wij ook open voor niet-leden van onze vereniging.

Als deelname in de kosten vragen wij 5 euro aan de deelnemers die geen lid zijn van  (f)ART (te betalen op lezing)

Wens je aanwezig te zijn, gelieve je te registreren tegen uiterlijk 31 maart.

 Kijken naar en bespreken van foto's 

Op  een positieve manier elkaar proberen te helpen om zo veel mogelijk van  elkaar te kunnen leren. Iemand is mogelijk niet mondig genoeg om iets  duidelijk te maken, maar heeft wel een prima inzicht in fotografie.  Die  kennis moet je zeker ook kunnen gebruiken. Er is een groot verschil  tussen commentaar geven en commentaar krijgen.  Maar de twee hebben voor  een groot deel met je eigen persoonlijkheid te maken.  We zetten alles  netjes op een rijtje.

 Eerste deel 

Foto's  kunnen vanuit een technisch en vanuit een artistiek standpunt bekeken  worden.  Hoe verdeel je de waarde van deze dingen.  Op welke manier neem  je van iemand commentaar aan.  Hoe snel en om welke reden ga je in de  verdediging.  Het resultaat van een fotobespreking hangt soms meer af  van de menselijke kwaliteiten en instelling dan van de foto.   Maar 1  ding is zeker : van een goede fotobespreking kan je ongelooflijk veel  leren.

 Tweede deel 

Een aantal  mensen brengen wat foto's mee en die gaan we samen bespreken.  Ik  probeer zo eerlijk en positief mogelijk mijn mening te geven en indien  nuttig nog wat tips.   Soms wordt door de club gevraagd in welke  richting de bespreking moet gaan.  Beter foto's maken, tips om de  getoonde foto's te verbeteren, hoe een selectie maken voor een  tentoonstelling, welke foto's zijn geschikt voor een fotowedstrijd.

Deel dit evenement

bottom of page